Modde neemt Alvodak Aalst over

Gepubliceerd in: Modde Nieuws
op 1 december 2022
Modde neemt Alvodak Aalst over

HEULE - Modde Bouwmaterialen uit Heule neemt vanaf 1 december 2022 het Aalsterse Alvodak over. De overname kadert in de verdere toekomstplannen en groei van de Heulse dak- en gevelspecialist. Na de opening van een nieuwe vestiging in Nijvel eerder dit jaar, zorgt de overname van Alvodak ervoor dat de Modde Groep intussen 7 vestigingen rijk is: Heule, Merelbeke, Oostkamp, Frameries, Doornik, Nijvel en Aalst.

Wouter Veys, Geert Rottiers, Lien Veys

Een rijke historiek

Alvodak begon in 1965 met de verdeling van bitumineuze dakmembranen. Van daar uit groeide het familiale bedrijf verder en breidden ze het gamma uit met een focus op de toelevering van dakmaterialen aan ondernemers. "Het verhaal van Modde startte in 1969 toen m’n grootvader de eerste stappen zette met de vestiging in Heule. M'n vader Phillipe Veys en tante Griet Modde zorgden voor een gestage groei in de jaren die volgden en zetten zo de basis voor hoe het bedrijf er nu uit ziet," vertelt Wouter Veys, zaakvoerder bij Modde. "We zijn blij om als derde generatie binnen Modde het bedrijf verder te laten groeien en evolueren."

Bij de eerste gesprekken met Modde, was het vertrouwen er onmiddellijk," getuigt Geert Rottiers, uittredend zaakvoerder van Alvodak, "Als je over een overname gaat denken, wil je natuurlijk dat je 'levenswerk' in goede handen terecht komt en dat zat bij de contacten met Modde helemaal goed." Lien Veys, zus van en mede-zaakvoerder, vult aan: "We zijn als organisatie sterk gegroeid maar blijven vasthouden aan de waarden waar het oorspronkelijk mee startte: de persoonlijke aanpak, maar met lokale verankering. We voelen dat die nabijheid bij onze klanten één van onze sterktes is. Dat gevoel hadden we ook bij de gesprekken met Geert, en zo gaat de bal snel aan het rollen."


Continuïteit en stabiliteit

"We zijn er van overtuigd dat we met deze overname een frisse wind door Alvodak kunnen laten waaien. De integratie in onze groep, zorgt er voor dat de klanten van Alvodak kunnen rekenen op een sterk team dat voluit voor onze klanten gaat. Met een doorgedreven expertise en dienstverlening, maar met de persoonlijke aanpak die we als familiebedrijf zo belangrijk vinden," vertelt Lien Veys. "Het zijn uitdagende tijden binnen de bouw, dus is het belangrijk om als partner standvastigheid te tonen. De nieuwe vestiging in Nijvel en de overname van Alvodak bevestigen dat we als groep een vaste waarde zijn voor onze partners," concludeert Wouter.


Uitgebreid aanbod

"De klanten van Alvodak kunnen profiteren van onze globale aanpak: we ondersteunen hen met technische expertise, doen aan een doorgedreven werfbegeleiding van projecten maar voorzien ook een stevig aanbod aan opleidingen doorheen het jaar. Zo zijn we onder meer erkend opleidingscentrum en werken we nauw samen met de verschillende beroepsfederaties om een relevant en professioneel opleidingsaanbod te creëeren via onze Modde Academy. Onze klanten profiteren van een korte levertijd door onze stockruimte van intussen meer dan 100 000 m2. "We profileren ons niet voor niets als dé groothandel voor de bouwschil," besluit een enthousiaste Lien Veys.