Dakpannen en hulpstukken retourneren: doe het zo!

Gepubliceerd in: Modde Nieuws
op 27 februari 2024
Dakpannen en hulpstukken retourneren: doe het zo!

Heb je dakpannen of hulpstukken over na het opleveren van een werf? Of wil je om een andere reden dakpannen en hulpstukken retourneren? Dan is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen om schade tijdens transport te vermijden. We delen enkele tips & tricks om je retourzending vlot te laten verlopen.

Waarom is de juiste verpakking belangrijk?

Dakpannen en hulpstukken zijn kwetsbaar materiaal. Door ze op de juiste manier te verpakken, verkleint u de kans op breuk of schade tijdens transport. Dit bespaart u niet alleen geld, maar zorgt er ook voor dat uw retour vlotter verwerkt kan worden.

Onze tips voor een correcte retourzending:

  1. Sorteer op type en kleur: Verpak dakpannen en hulpstukken per type en kleur. Dit maakt het voor ons makkelijker om uw retourzending te verwerken.
  2. Plaats ze rechtopstaand: Pannen en hulpstukken mogen nooit plat op elkaar gestapeld worden. Plaats ze rechtopstaand in de verpakking om rammelen te vermijden.
  3. Verpak stevig: Zorg ervoor dat de pannen en hulpstukken goed vastzitten in de verpakking. Gebruik hiervoor beschermingsmateriaal zoals plastiek, mousse, isomo of latjes.
  4. Beschermhoezen en stretchfolie: Voor extra bescherming kunt u gebruikmaken van beschermhoezen en stretchfolie. Deze zijn bij ons te verkrijgen.

Enkele extra tips:

  • Krassen op pannen: Krassen op pannen zijn onvermijdelijk en worden door ons aanvaard.
  • Krassen op hulpstukken: Krassen op hulpstukken zijn iets gevoeliger. Om schade te voorkomen, kunt u tussen elk hulpstuk beschermingsmateriaal steken.

Volg deze tips en u bent zeker van een correcte retourzending van uw dakpannen en hulpstukken!

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Gerelateerde artikels