Usystem Dakelementen

Usystem-dakelementen zijn op maat gemaakte panelen die isolatie, kepers, onderdak en binnenafwerking combineren in één kwalitatief en performant all-in-one bouwconcept.

Isoleer slimmer met Usystem dakelementen en ontdek de talrijke voordelen

Dakelementen zijn geschikt voor hellende daken met gordingen. Zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten bieden Usystem-dakelementen een oplossing die beantwoordt aan alle eisen op het gebied van energie-efficiëntie.

De mogelijkheden van Usystem ontdekken? Laat je inspireren door onze referenties.


Afgewerkt in max. 5 dagen

Waar het timmeren van een traditionele dakconstructie al gauw enkele weken in beslag neemt, is een dak met dakelementen wind- en waterdicht, optimaal luchtdicht geïsoleerd én afgewerkt in maximaal 5 dagen tijd. Dat betekent enorme tijdswinst, zowel voor de plaatser als voor de bouwheer.

 
 

Bespaar t.o.v. een traditionele dakconstructie

Usystem-dakelementen lijken op zich niet goedkoop, maar als je alles in rekening brengt (van een dakconstructie timmeren over luchtdicht isoleren tot het afwerken van de binnenkant) bespaar je tot 15% in vergelijking met een traditionele dakconstructie. Een argument dat kan tellen.


Verhoog het thermisch comfort

Met een lambda-waarde van 0,023 W/mK en een gunstige U-waarde, isoleren de PUR-dakelementen beter dan bijv. rotswol (0,031 W/mK à 0,044 W/mK) voor eenzelfde dikte. Een slankere en kostenefficiënte isolatie dus, die bijdraagt tot het thermisch comfort van de bewoners.

Download de Usystem brochure en ontdek alle mogelijkheden.


Isoleer perfect luchtdicht

Maximale luchtdichtheid is één van de basisvoorwaarden om energiezuinig te bouwen. Is een woning niet perfect luchtdicht, dan gaat heel wat warmte verloren langs kieren en lekken. Een zwakke luchtdichtheid leidt bovendien tot condensatieproblemen. Met het Easy Airtight-systeem en het ingebouwde dampscherm isoleer je perfect luchtdicht en vermijd je elk risico op condensatie.

Uit testen blijkt immers dat het gemeten luchtverlies via de naden tussen de dakpanelen kleiner is dan 0,01 m³/hm. Het aandeel van het dak in het totale luchtverlies van een gemiddeld gebouw bedraagt daarmee minder dan 0,5% van het totaal toegelaten verlies volgens de sterkste norm die van toepassing is op passiefhuizen (n50 < 0,6/h).


Brandwerende en akoestische oplossingen voor het hellend dak

De verschillende Usystem dakelementen vonden tot op heden hun toepassing binnen de residentiële woningmarkt. Door de strengere en meer uitgebreide regelgeving in de projectmarkt, behoorden niet-residentiële gebouwen tot de kleinere target market. Na uitvoerig studie- & ontwikkelingswerk, heeft UNILIN zijn Usystem repertoire uitgebreid met complexere dakelementen die voldoen aan specifieke eisen binnen elk project. Door naast thermische en constructieve eigenschappen, ook te focussen op brandweerstand, brandreactie en akoestische prestaties, kan de isolatiefabrikant zelfs aan de meest complexe eisen van de projectmarkt beantwoorden.

Ook op thermisch vlak is maatwerk mogelijk en blijft Usystem tot op vandaag één van de meest performante isolatiesystemen op de markt. Een grote troef van het Usystem projectmarkt gamma is dat het om systeemoplossingen gaat. Door het eenvoudige plaatsingsproces, kunnen architect en aannemer de garantie bieden dat het bouwproject aan de gestelde eisen zal voldoen. Kers op de taart is de brede waaier aan binnenafwerkingen, die op vlak van interieur aan diverse eisen kunnen voldoen.

Meer weten over Usystem? Neem contact!